Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Wedstrijden

Ook ‘grote’ wedstrijden organiseren was voor de jonge Maastrichtse club geen probleem. Op 22 augustus 1934 waren hier te gast de Club de Natacio Barcelona en het Y uit Amsterdam en in 1935 Cercle de Bain Crétry uit Luik en Royal Verviers Natation. Op 8 december van dat jaar speelde in het Sportfondsenbad het Nederlandse waterpolo-zevental een wedstrijd tegen Duitsland. Op 16 februari 1936 was er een internationaal polotoernooi met de Kikvorsen (officieel Nederlandse waterpoloploeg), Les Dauphins van Brussel en de Aachener Schwimmverein ’06 uit Aken.

Ook Rie Mastenbroek, Tini Wagner, Jopie Waalberg en Co Eyckenbroek, allen bekende olympische zwemsters, namen deel aan wedstrijden van MZ&PC.

Bij de aanvang van de wedstrijden in 1945 kwam MZ&PC weer springlevend terug. Met 4 poloploegen (3 heren en 1 dames) werd deelgenomen aan de polocompetitie. In dat zelfde jaar had de stad Maastricht een stedenverbond met het Engelse Woolwich. Ook MZ&PC zou ‘wat’ organiseren om geld in de kas van dit ‘Woolwichcomité’ te krijgen en dat ‘wat’ werd een lange-afstand-zwemwedstrijd van 2 kilometer in het kanaal (in Maastricht). {Een idee voor het masterzwemmen van het huidige MZ&PC? - WB}

De eerste naoorlogse landenwedstrijd Nederland-W.Duitsland vond ook in Maastricht plaats en werd door MZ&PC georganiseerd in het zwembad Jekerdal.