Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
MZ&PC valt uit elkaar

In 1990 bestond MZ&PC uit:

Algemeen bestuur:

 1. Will Bams, voorzitter

 2. Will Godding, algemeen secretaris

 3. Jean Keulen, algemeen penningmeester

 4. Lam Brandts, financieel/ recreatieve werkgroep

 5. Han v.d. Akker, PR-functionaris

 6. Theo Dinjens wedstrijdzwemmen (vz)

 7. Gerrie Coolen waterpolo (vz)

 8. Charlotte Corsius kunstzwemmen (vz)

 9. Hans Gulikers zwemvaardigheid / recreatief zwemmen (vz)

 10. Jack v.d. Berg, afdeling Eysden (vz)

 11. Afdeling Gulpen , vacature

 

Vóór 1999 was waterpolo in Maastricht een afdeling van MZ&PC. Door bestuurlijke en financiële problemen kon MZ&PC geen waterpolo meer bieden. Een aantal fanatieke waterpoloërs zijn uit de vereniging gestapt en hebben zelf een waterpolovereniging opgericht. Sinds 1999 bestaat Waterproof, op dit moment (2014) de enige waterpolovereniging in Maastricht. De vereniging heeft inmiddels zo’n 50 leden. Het heeft een jeugdafdeling die regelmatig een toernooi speelt, een dames- en herenteam.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 30 juni 2011 besluit MZ&PC per 1 juli 2012 te stoppen met wedstrijdzwemmen.

De gemeente Maastricht heeft besloten om de zwembaden “De Dousberg” (trainingsbad MZ&PC) en “Heer” (trainingsbad Kimbria) te sluiten. Ook gaat het zorgbad in Vijverdal dicht. In 2012 komt één zwembad voor heel Maastricht: het Geusseltbad. Dit zal bestaan uit 5 baden waar alle zwemverenigingen hun onderkomen vinden. Er komt een buiten-, een recreatie-, een combi-, een wedstrijd- en een zorgbad. Door deze nieuwe situatie komt er samenwerking met andere zwemverenigingen. Vanaf het seizoen augustus 2011 tot juli 2012 trainen de wedstrijdploegen van Kimbria en MZ&PC gezamenlijk. De zwemmers mogen zelf bepalen of zij in Heer of in de Dousberg trainen. Als het nieuwe zwembad in gebruik wordt genomen wordt, zal MZ&PC zich uitsluitend richten op het masterzwemmen en Kimbria op het wedstrijdzwemmen.

Masters
Vanaf 1 september 2012 is MZ&PC een mastervereniging. Dat betekent langebaan zwemmen voor alle leeftijden en alle niveaus. Op het ogenblik zijn er 90 leden en kan MZ&PC zich goed handhaven.

Verhuizing 13 april 2013
Na 40 jaar Dousberg (opening 23 november 1973) verhuisde MZ&PC naar het Geusseltbad aan de andere kant van Maastricht: Van West naar Oost! Dit was tevens het officiële begin van MZ&PC / Masters. Banen zwemmen voor zwemmers ouder dan 25 jaar op alle niveaus (van kampioenen tot liefhebbers) onder begeleiding van professionele trainers.

Eerste training in het Geusseltbad
Op maandag 15 april van 20.30 – 21.30 uur was de eerste training van MZ&PC / Masters in het wedstrijdbad van het Geusseltbad. Vervolgens op woensdag 17 april van 20.00 – 21.00 uur (wedstrijdbad) en zaterdag van 07.30 – 08.30 uur (Combibad). De eerste weken waren bestemd als testfase en daarna kreeg elk lid een toegangspasje. Vanaf zondag 18 augustus 2013 van 09.00 -10.00 uur (wedstrijdbad) kwam er nog een uur bij.

Financiële overgang
De overgang van Dousberg naar het Geusseltbad was niet alleen een sportieve en situationele verandering, maar ook een financiële verandering. De kosten stegen met dik 120%. De uurtarieven stegen n.l. van € 43,- naar € 110,- (en meer). Ons verzoek aan de gemeente Maastricht voor een ‘ingroeiscenario’, het anticiperen op de hogere tarieven, werd in de vergadering van de gemeenteraad afgewezen. Dat had uiteraard consequenties voor de hoogte van de contributie.