Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Open Water Event, geef je op
Op zondag 15 september vindt het open water event Maastricht weer plaats. Je kunt je nog inschrijven tot een week voor de wedstrijd. We zoeken ook nog enkele vrijwilligers. Schrijf je snel in. Klik op lees meer.

Lees meer
Seizoen 2019-2020
Het nieuwe seizoen komt er weer aan. Lees hier meer over de wijzigingen die gaan plaatsvinden! Heb je vragen hierover, spreek dan de trainers aan.
Lees meer
Masterswedstrijd - ook iets voor starters!

Afgelopen september ben ik voor het eerst gaan zwemmen; en dan bedoel ik niet alleen voor het eerst bij MZ&PC, maar vooral voor het eerst. (punt) Mijn A en B had ik dan in 1976 al wel gehaald en op vakantie dobberde ik ook wel eens in een bak met water, maar tussen 2 lijnen baantjes trekken was nieuw voor mij.

Begonnen in het Start-to-Swim klasje bij Henk lukte het me eind oktober pas om 2 banen borstcrawl achter elkaar te zwemmen, zonder daarna 10 minuten aan de kant te moeten hangen. Doortrainend bij Henk en Sandra kwam in december de eerste test bij de clubkampioenschappen.

Het gevoel van “wat heb ik daar te zoeken tussen alle snelle vrouwen en mannen” was bij aanvang al direct verdwenen. In een super losse en gezellige sfeer, met mensen die je kent, van alle zwemniveaus, gewoon eens kijken waar je staat is een echte aanrader (en eind december is het gewoon weer)

 

Na de clubkampioenschappen weggepromoveerd te zijn uit het zwemklasje vertoef ik nu al een aantal maanden in baan 5 en 6 (woensdag) en dat bevalt me prima.

Echter getriggerd door het verslag van de eerste masterswedstrijd in Papendrecht door Edgar, https://mzpc.nl/NL/nieuws

was mijn interesse gewekt om ook eens buiten het veilige Geusseltbad aan zo’n wedstrijd mee te doen. Maar ja, wat heb ik daar te zoeken? Daar doen toch alleen maar mensen uit baan 1 mee, of nog snellere? Word ik straks gedubbeld op de 50 vrij, misschien toch maar niet doen.

Maar ja, als Sandra dan lucht krijgt van je vonkje interesse krijgt zij dat vol enthousiasme wel zover aangewakkerd dat je je zelfs in laat delen in de 4x50 estafette (waar ben ik aan begonnen).

 

Dus zondag 9 juni ’s-ochtends (na een slechte nachtrust, met veel zenuwen-toiletbezoekjes) met Edgar, Grigorios en Leo naar Den Ekkerman in Veldhoven voor de Masterswedstrijd.

En bij binnenkomst bleek direct al dat alles wat Edgar in zijn verslag had gezet klopt; werkelijk alle soorten, maten, snelheden én leeftijden (bouwjaar 1938 was present) doen mee, en doordat je op je eigen verwachtte tijd wordt ingedeeld zwem je altijd in een serie met mensen van je eigen niveau en kan iedereen toch echt een race zwemmen, of dat dan snel of iets minder snel is. In een heel gezellige sfeer is men bezig om zichzelf te verbeteren, of clubgenoten aan te moedigen, of zwemmers van andere verenigingen en voor je het weet is het alweer voorbij.


 

Samengevat ben ik zooo blij dat ik heb meegedaan; ik heb me echt fantastisch vermaakt.

En wil je weten hoe ik het er in de estafette vanaf heb gebracht weet je waar ik in ieder geval op woensdagavond ronddobber.

Heren van mijn estafette-team: bedankt, het was een top-ochtend.

Trouwens: op 2 november zijn we als MZ&PC zelf de gastheren en -vrouwen van een masterswedstrijd in ons eigen Geusseltbad; hoe gaaf zou het niet zijn als we dan met 10 of 20 of nog meer mensen meedoen. Ik ben er in ieder geval weer bij.

http://www.psvmasters.nl/ZuidelijkeCirkel/ZC-2019%20-%20Programma.pdf

 

Peter Duits – zwemmer sinds september 2018.

Tekst minimaliseren
Notulen ALV 2019
Beste leden, de notulen zijn klaar en te downloaden. Deze notulen zijn door de bestuursleden gecontroleerd voor publicatie.
Lees meer
Meedoen aan een masters wedstrijd!

Afgelopen zaterdag, 23 febr, hebben Fabienne Jeukens, Ricardo Guareschi en Edgar Thimister deelgenomen aan de eerste wedstrijd van de zuidelijke cirkel Masterszwemmen in Papendrecht.
Eerste wedstrijd in het nieuwe jaar en voor mij ook de eerste zwemwedstrijd sinds 20jaar. Spannend en leuk om weer eens aan een wedstrijd deel te nemen en zeer benieuwd wat er nog in zit.


Lees meer
LET OP: trainingen vervallen in de week van 11 februari 2019
Vanwege werkzaamheden aan de verlichting van het plafond van het zwembad vallen veel trainingen uit in het Geusseltbad in de week van 11 februari. In Maastricht gaat alléén de dinsdag, zaterdag en zondag door. Klik door voor een uitgebreid overzicht.
Lees meer
Uitslagen clubkampioenschappen
Alle deelnemers hebben zichzelf weer overtroffen en indruk gemaakt op de andere deelnemers en toeschouwers. Als je doorklikt zie je de uitslagen. Kijk maar eens goed, reden te meer om volgend jaar ook gewoon mee te doen!


Lees meer
Nieuwjaarsduik
1 Training tijdens de kerstvakantie, clubkampioenschappen en de nieuwjaarsduik. Waar kies jij voor?
Lees meer
Ledenstop in Gulpen
Het bestuur heeft besloten om u te moeten meedelen dat vanwege het grote succes in Gulpen momenteel geen uitbreiding mogelijk is. Er is daarom tot nader order besloten om geen nieuwe leden meer in te schrijven. 

OPROEP
De afdeling Gulpen zoekt een trainer (ouder) die bereid is om een trainerscursus te volgen en om minimaal 2 keer per week training te geven in Gulpen van 18u tot 19u aan de kinderen en de jeugd. Onderdeel van het trainersschap kan zijn om de kinderen enkele keren per jaar te begeleiden naar wedstrijden. Voor deze inzet stelt MZ&PC een vrijwilligersvergoeding ter beschikking. Heb je interesse of vragen, neem dan contact op met, Carola via mergelland@mzpc.nl.
Succesvol tweede Open Water Event
Op zaterdag 22 september vond het tweede Open Water Event plaats bij Funvalley. Vele vrijwilligers en 110 zwemmers hebben er een mooi evenement van gemaakt. Hartelijk dank iedereen voor jullie deelname. 

Opbrengsten voor het jeugdzwemfonds: € 360

Seizoen 2018-2019

We hopen dat iedereen een fijne vakantieperiode heeft gehad. We hebben enkele mededelingen voor het nieuwe seizoen.

Lees meer
HOERA: Al twee geslaagden zwemvaardigheid Gulpen

Afgelopen maandag 25 juni gingen twee kandidaten uit Gulpen op voor hun zwemvaardigheid diploma. En jawel, ze zijn met succes geslaagd!

Borys Joosten:    Isabella Heijenrath:
zwemvaardigheid 1      Zemvaardigheid 2

Beste Borys en Isabella, van harte gefeliciteerd! We wensen jullie nog heel veel zwemplezier toe bij MZ&PC in Gulpen! Klik verder voor de foto's.

Lees meer
Zomerzwemmen
Niet-leden kunnen zich inschrijven voor zomerzwemmen. Vanaf 9 juli 6 maandagen lang voor € 15,-.
Locatie: Geusseltbad
Tijd: 20:15u start, bad open om 20u.
Lees meer
Techniek trainingen

Afgelopen maand heeft Sandra, als proef, 2x op de zaterdagmorgen een borstcrawl techniek training verzorgd voor een aantal zwemmers die altijd op zaterdagmorgen komen trainen. Deze training is zeer positief ervaren door deze zwemmers.Lees meer
Korting in Mosaqua voor alle MZ&PC leden
Alle leden van MZ&PC kunnen bij Carola Hensels een pasje aanvragen om voor half geld te gaan zwemmen in zwembad Mosaqua. Dat geldt ook voor het subtropisch zwemparadijs en het buitenbad! Stuur hiervoor jouw Naam, lidnummer, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum en een digitale pasfoto naar carola@mzpc.nl.

Carola zal dan een pasje voor je laten aanmaken bij het zwembad mosaqua. Iedere keer dat je gaat vrijzwemmen bij Mosaqua krijg je dus meer dan 4 euro korting!

Lees meer
Ontmoet de trainers
Woensdag 3 januari 2018 hebben we na de training van 20u een goedbezochte nieuwjaarsreceptie gehouden. Tijdens deze bijeenkomst werden de (nieuwe) trainers voorgesteld en hebben alle aanwezige trainers een t-shirt gekregen. We zijn trots op de uitbreiding van onze vereniging met deze toppers.


Lees meer
Ine Haack kreeg koninklijke onderscheiding
Vandaag 26 april ontving Ine Haack een koninklijke onderscheiding voor haar inzet als mantelzorger, organisator van de swimmeet en erelid van MZ&PC. Ook heeft zij zich ingezet voor het CDA. De Burgemeester verraste Ine vanmorgen om 9:20u die nietsvermoedend in een vergadering zat in het Geusseltbad. Bekijk de foto's in de fotogallery
Lees meer
Start-to-swim in Valkenburg en Maastricht
Nu besloten is dat de Polfermolen nog zeker tot 2019 openblijft is er ruimte om onze activiteiten verder uit te breiden in Valkenburg.

Ter promotie van de zwemsport onder niet-zwemmers, (beginnende) triathleten, city swimmers en anderen die graag georganiseerd en op niveau willen (leren) zwemmen is er een speciaal introductieprogramma ontwikkeld. Ken je nog iemand die graag beter borstcrawl en de andere zwemslagen wil leren, attendeer ze dan op ons nieuwe trainingprogramma.
Lees meer
Resultaten MZ&PC ONMK 2017
Na de lees meer hebben we de resultaten van alle MZ&PC deelnemers voor jullie op een rij gezet. Kijk ook even op de kalender en bepaal wanneer je je weer wil voegen bij het mastersteam om weer mee te doen aan Masters wedstrijden. Tevens hebben we een link opgenomen naar foto's van het ONMK.
Lees meer
Borstcrawl clinic Eindhoven

Uitnodiging Bortscrawl Clinic zaterdag 1 april in Eindhoven.

Wil je je borstcrawl verbeteren? Schrijf je dan in en ga meer naar Eindhoven voor een professionele clinic. Klik op lees meer voor de details.

 

Lees meer
2017 zwemkalender
De 2017 zwemkalender is weer samengesteld. Klik even op kalender pagina van deze website.
Lees meer
En masters verhaal
Ruud Tames, ontpopte zich tot een dichterlijk masters talent. Zijn ervaring vanaf het lid worden van MZ&PC Masters tot aan zijn succesvolle deelname aan het ONMK heeft hij in onderstaande stukje opgeschreven. We willen u dit mooie verhaal niet onthouden.

MZ&PC door de ogen van een beginnende zwemmer 
Lees meer
Ons ONMK team
Jawel ons team is compleet, dit zijn onze ONMK 2017 deelnemers:
Henk van Hezel, Berber Jacquemijns, Ruud Tames, Hugo Mota Prego, Bas Broekhuis,Teresa Walsh, Lisa Berlang, Sandra Godding-Dackus, Eric Craft, Caroline van Rooij ,Michael Gouweloos ,Hoy Lin Moo, Bart Sieczynski, Maurice Soudant, Rene Weijers, Jacqueline Weijers- Horree, Christian Dackus, Hugo de Wit
Lees meer
Registreer je als vrijwilliger voor het ONMK 2017
Registreren kan bij Sandra, maar ook via mail sandragodding@home.nl of app (nummer via email)

Aangezien de middagsessie vrij lang is, is deze in twee gedeelte verdeeld. Je kunt natuurlijk de hele middagsessie komen, maar ook één deel. We hopen weer dat jullie dit unieke evenement tot een succes willen maken.Lees meer
Voorlaatste bericht
De laatste training van 2016 zal op zaterdag 24 december zijn. De eerste training van 2017 is op maandag 2 januari. Op woensdag 4 januari vieren we het nieuwe jaar na de training met een drankje! Meer nieuwsberichten over swimmeet, ONMK 2017 en meer na de klik.

Lees meer
International Swimmeet Maastricht inschrijven
De inschrijvingen lopen supergoed, we zitten bijna aan het maximaal aantal deelnemers. Wacht dus niet langer en schrijf je vereniging zo snel mogelijk in.

De website voor de swimmeet is: http://www.swimmeetmaastricht.nl

De website van de swimmeet is tijdelijk niet bereikbaar, inschrijven kan via deze link.

 
Lees meer
Results Masterscompetitie Zuidelijke Kring Eindhoven 3 december
De wedstrijd in Eindhoven was een enorm succes. De persoonlijke records werden aan de lopende band verbroken. Vooral diegenen die voor het eerst meededen. Maar ook de ervaren zwemmers presteerden uitermate goed, de resultaten waren ontegenzeglijk beter dan in Roermond. Het wedstrijdteam wordt steeds beter. Het aantal diskwalificaties worden steeds minder. Kortom, de voorzitter, de trainster, het bestuur en alle deelnemers waren weer heel trots op dit geweldig team. EN voor het eerst in clubtenue!!! Een indrukwekkende verschijning die niet onopgemerkt voorbij ging aan onze concurrenten in het Pieter van de Hoogenband zwemstadion in Eindhoven.

Lees meer
Geen training op maandag 5 december
Gisteren kwam ons ter ore dat het GEUSSELTBAD gesloten is op pakjesavond, maandag 5 december. 

De training kan daarom niet doorgaan. 

Wat de reden is dat de SINT niet zelf voor ons het bad heeft kunnen openhouden is nog steeds een raadsel. 
Misschien zullen we het wel nooit meer weten.
Lees meer
Startlijst Eindhoven 3 december
De startlijst voor de wedstrijd van 3 december is klaar. We gaan met 15 masters naar Eindhoven. Alweer een opkomst record. Heb je zin om ons te vergezellen en aan te moedigen? Meldt je aan bij Sandra zodat we daar bij de auto-indeling rekening mee kunnen houden. Hopelijk wordt dit de eerste keer dat wij als team met onze eigen Club badkledij voltallig aanwezig zullen zijn. Natuurlijk met SUPER tijden en zo min mogelijk diskwalificaties.
Lees meer
Resultaten wedstrijd Roermond
De resultaten van de wedstrijd in Roermond, op 6 november j.l. zijn binnen. Zie onze toppers en hun geweldige prestaties.
Lees meer
Startlijst 6 November 2016 Roermond
De startlijst voor de wedstrijd van 6 November is gemaakt. We gaan met 10 zwemmers en een coach! Klik om te zien wie er mee doet en de eer van de MZ Masters gaat verdedigen.

Er zijn nog wedstrijden op 3 december (Eindhoven) en 28-30 December (Swimmeet Maastricht) om je te kwalificeren voor de Swimmeet.

Lees meer
Nieuwe zwemtrainingen succesvol
De trainingen die er bij gekomen zijn op dinsdag in het Geusseltbad en op donderdag in de polfermolen in Valkenburg beginnen steeds succesvoller te worden. Na een voorzichtige start zijn nu iedere week makkelijk 10 zwemmers aanwezig zowel in Maastricht als in Valkenburg. In Valkenburg heeft ons dat al 5 nieuwe leden opgeleverd!!
Lees meer
GOED NIEUWS VOOR ENTHOUSIASTE MASTERS
GOED NIEUWS VOOR ENTHOUSIASTE MASTERS / GOOD NEWS IF YOU JOIN OUR ONMK 2017 TEAM

Als je deelneemt aan een wedstrijd om daarmee een tijd vast te leggen ter inschrijving voor het ONMK 2017 zal MZ&PC jou belonen met een GRATIS wedstrijdploeg-tenue bestaande uit broekje/shorts, shirt en badpak/Swimsuit of zwembroek/jammers. Met dank aan onze sponsor SPEEDO. Laat je dus stimuleren om mee te doen en vertegenwoordig MZ&PC op het ONMK 2017!
Lees meer
Nieuwe leden: procedure
Vanwege de vele vragen over het pasje voor nieuwe leden hebben we de procedure aangepast zodat er minder fouten gemaakt kunnen worden en nieuwe leden sneller over een pas beschikken. Meer info bij lees meer.
Lees meer
Weekindeling: thema trainingen
Op de pagina met de trainingstijden hebben we extra informatie opgenomen over het soort trainingen die gedurende de week gegeven worden. Omdat er soms specifieke wensen zijn van zwemmers kun je daar dus rekening mee proberen te houden wanneer je komt zwemmen. Speciale vragen? Overleg het gerust met je trainer. Kijk op de pagina met trainingstijden
Lees meer
Nieuwe seizoen start maandag 5 september
Hopelijk heeft iedereen een fijne vakantie gehad. Maandag 5 september 2016 begint het nieuwe zwemseizoen! Zoals al aangekondigd zijn er allerlei UITBREIDINGEN en WIJZIGINGEN. Bekijk het overzicht dus even goed bij lees meer.

Nieuwe Valkenburg leden, kunnen een alléén Valkenburg abonnement nemen, of een lidmaatschap om in zowel Valkenburg als Maastricht te zwemmen.
Lees meer
EVENTS 2016
De volgende kalender evenementen zijn aangemeld op de MZ&PC verenigingskalender. Wil je nog iets laten opnemen, neem dan even contact op met de secretaris, Nicole Palmen, secretaris@mzpc.nl
Lees meer
Rob Sport

Beste masters

 

Als lid van MZ&PC kan u bij Rob's Sportshop genieten van tal van voordelen.
Meer weten? Klik dan hier. 

Lees meer