Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Historisch overzicht MZ&PC

De Maastrichtse Zwem- en Poloclub (MZ&PC) is in 1932 ontstaan als sportafdeling van de Maastrichtse Reddings Brigade. Deze sportafdeling stond onder leiding van de heer Charles Herremans, die later de eerste voorzitter van MZ&PC werd.

Op 22 december 1933 werd in de Ridderzaal van de Raadskelder (het tegenwoordige Dinghuis, waar de VVV gevestigd is) de zwem-en polovereniging ten doop gehouden. Ruim een jaar later, op 1 februari 1935, werd na een grondige reorganisatie en herziening van de statuten en het huishoudelijk reglement in de Victoria-Taverne te Wijck-Maastricht de pas opgerichte MZ&PC weer ontbonden en direct erna onder dezelfde naam en onder voorzitterschap van de heer ir.H.C.A. Kortlandt weer opgericht.