Trainingstijden Masterzwemmen

Vanaf week 35, maandag 28 augustus 2017 zwemt MZ&PC Masters op de volgende momenten:


Maandag (Trainer: Karsten Meijers)

20:30 – 21:30 uur

Combibad Geusseltbad (5 banen)

Type training: Techniek, Korte afstanden/opdrachten, Video-opname


Op maandag wordt aandacht besteed aan vrijeslag techniek. Tevens komen tijdens deze training alle aspecten van de zwemsport aan bod. De variatie maakt deze training perfect voor de zwemmer die niet persé veel vrije slag wil zwemmen. Er worden over het algemeen iets kortere afstanden gezwommen. Gedurende het seizoen wordt er ook met thema's gewerkt, bijvoorbeeld als voorbereiding op een wedstrijd.

Tevens wordt op deze avond geregeld video-opnames gemaakt. Heb je hier interesse in, meld dit bij Sandra, zodat wij dit verder kunnen inplannen en regelen.Dinsdag (Trainster: Sandra Godding-Dackus)

18:30 – 19:30 uur

Wedstrijdbad Geusseltbad tegelijk met Jeugdvereniging z.v. Kimbria (3 banen)

Type Training: Vrijeslag techniek, korte opdrachten


Op Dinsdag wordt veel aandacht besteedt aan vrijeslag techniek, maar ook aan alle andere aspecten van de zwemsport. Een heel gevarieerde training met korte opdrachten.Woensdag (Trainsters: Sandra Godding-Dackus / Anja Meijers / Nikki Godding)

20:00 – 21:00 uur

Wedstrijdbad Geusseltbad (8 banen)

Type Training: Vrijeslag techniek, duurtraining, langere afstanden/opdrachten, Video-opname


De trainingen op woensdag kenmerken zich over het algemeen als techniek training vrijeslag en duurtrainingen. Dus als je langere afstanden wil zwemmen en wil werken aan je uithoudingsvermogen en aan vetverbranding dan is deze avond ideaal. Veel vrije slag.
Tevens wordt op deze avond geregeld video-opnames gemaakt. Heb je hier interesse in, meld dit bij Sandra, zodat wij dit verder kunnen inplannen en regelen.Donderdag (Trainer: Marcel Nelissen, vervangster: Anja Meijers)

20:30 – 21:30 uur

Polfermolen in Valkenburg (3 banen)

Type training: Techniek training, korte afstanden/opdrachten


Op donderdag wordt speciaal aandacht aan techniek besteed. Er is een techniekbaan waar iedere donderdag een techniek onderdeel wordt belicht. Geef zelf bij de trainer aan waar je verbetering zou willen bereiken en we werken er samen aan!

Voor nieuwe leden die alléén in VALKENBURG willen zwemmen is er een speciaal Valkenburg abonnement. Kijk op het inschrijfformulier voor de prijs en de info.Vrijdag (Trainster: Sandra Godding-Dackus)

7:00 – 8:30 uur

Wedstijdbad Geusseltbad (4 banen)


De trainingen op vrijdag kenmerken zich over het algemeen als duurtrainingen. Dus als je langere afstanden wil zwemmen en wil werken aan je uithoudingsvermogen en aan vetverbranding dan is deze morgen ideaal. Veel vrije slag.
Vrijdag (Trainer: Christian Dackus)
19:00 – 20:30 uur

Grintgat, hoge weerd 4 Maastricht, Open water training (zolang de temperatuur en de waterkwaliteit het toelaten zwemmen we wekelijks tussen mei en oktober)


Duur, duur en nog eens duur. Voor de open water zwemmers geldt, vrije slag en grote afstanden. Ideaal voor de liefhebber die van de stilte en de puurheid van het zwemmen in de natuur houdt. We zwemmen met 'zwemboeien' om zichtbaar te zijn voor boten en om even op uit te rusten als je daar behoefte aan hebt. Start om 18u, 18.30 of 19 uur afhankelijk van hoe laat de zon onder gaat. De speciale APP-groep spreekt ook onderling wel eens op andere momenten in de week af, als je daar lid van wil worden kan de voorzitter je toevoegenaan de APPgroep.
Zaterdag (Trainster: Sandra Godding-Dackus)

7:45 – 9:00 uur (kwartier inzwemmen, om 8:00 uur begint het programma)

Wedstrijdbad Geusseltbad (6 banen)

Type training: Techniek training, gevarieerde training met lichte duurtraining.


Op zaterdag is ruimte voor techniek die wordt ingepast in een licht gevarieerd duurprogramma.

Tevens is tijdens deze morgen ook de mogelijkheid om specifiek aan een zwemslag te werken (daar wordt 15 minuten voor gereserveerd)  en is OP MAAT! Bijvoorbeeld de vlinderslag voor degene die deze slag nog niet beheersen.Zondag (Trainster: Sandra Godding-Dackus)

9:00 – 10:00 uur
Wedstrijdbad Geusseltbad (5 banen)

Type training: Sprinttraining


Zondag is sprintdag. Heb je zin om te knallen, even helemaal tot het uiterste gaan, dan is zondag de ideale dag om te komen trainen. Veel kort werk, hoge intensiteit, langere rust en herstelperiodes. Binnen de club staat de zondag training bekend als sprinttraining.